Galatasaray Haberleri

 Galatasaray Spor Kulübü, Türkiye'deki İstanbul şehrinin Avrupa yakasında bulunan bir Türk spor kulübüdür. En çok dernek futbol bölümü ile dikkat çeken kulüp aynı zamanda basketbol, ​​tekerlekli sandalye basketbolu, voleybol, su topu, hentbol, ​​atletizm, yüzme, kürek, yelken, judo, briç, motor sporları, binicilik ve satranç gibi çeşitli bölümlerden oluşmaktadır. Galatasaray S.K. Galatasaray Üniversitesi ve prestijli Lycée de Galatasaray ile birlikte Galatasaray Topluluğu İşbirliği Komitesi'nin kilit üyeleri arasındadır.
Kulübün futbol takımı, Türkiye'de en çok Türkiye Lig Kupası, Türkiye Süper Kupası ve Türkiye Kupası'na sahip tek Avrupa kupası kazanan takımıdır. Galatasaray, Arsenal F.C.'ye karşı UEFA Kupası'nı kazandı. ve Real Madrid C.F.'ye karşı UEFA Süper Kupası. her ikisi de 2000 yılında.
Kulübün tekerlekli sandalye basketbol takımı 2008, 2009, 2011, 2013 ve 2014'te Şampiyonlar Kupası'nı kazandı. Kitakyushu Şampiyonlar Kupası'nı da kazandı ve 2008, 2009, 2011 ve 2012'de dünya şampiyonu oldu. Galatasaray kadın basketbol takımı 2013-14'ü kazandı. EuroLeague Women ve FIBA ​​Eurocup 2009 ve 2018'de. Galatasaray erkek basketbol takımı 2016'da Strasbourg'u mağlup ederek ilk EuroCup şampiyonluğunu kazandı.
Etimoloji
Galatasaray, İstanbul'un Beyoğlu ilçesine bağlı Karaköy'de Haliç'in kuzey kıyısında yer alan bir mahalle. İsmi, Galatai'den türemiş olabilen Galata'dan gelmektedir, çünkü Kelt kabilelerinin Orta Anadolu'da Galatya'ya yerleşmeden önce Helenistik dönemde Galata'da kamp kurduğu düşünülmektedir. Galatasaray doğrudan "Galata Sarayı" olarak tercüme ediliyor. 1481 yılında bölgede kurulan Galatasaray Lisesi, Galatasaray S.K.'nın atasıydı. Galatasaray Topluluğu'nun diğer kurumları gibi.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Cimbom Haberleri